Landstede - Opleidingen

Business Services (23296) BBL 2022-2023 Zwolle, Fuchsiastraat 1

  1. Voorwoord Landschap

    Welkom in het Landschap Office & Management!  
    Betrouwbare cijfers, klantvriendelijke medewerkers en een werkwijze die voldoet aan alle wetten: geen organisatie kan zonder. Daarom is er behoefte aan financieel en juridisch talent, maar ook talent op het gebied van office- en managementsupport. Opleidingen in deze richtingen vind je in ons Landschap Office & Management.

  2. Het Landschap

    Assistant business services
    Ben je ondersteunend, dienstverlenend en servicegericht? Wil je graag facilitair of logistiek aan de slag? Dan kan dat ook in de zakelijke dienstverlening. Je bent het aanspreekpunt voor klanten, kunt gegevens verwerken en verzorgt zakelijke communicatie. Het werk is gevarieerd en vraagt ook steeds meer om het gebruik van ICT. Na deze opleiding kun je gaan werken in een ondersteunende rol bij bedrijven, instellingen of gemeentes.

    Allround assistant business services
    Heb je een proactieve houding en ben je resultaatgericht? Dan is deze opleiding iets voor jou. Bij het uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden stel je je zakelijk en dienstverlenend op en ben je klantgericht. Je plant en organiseert je eigen werkzaamheden. Je houdt je bezig met klantcontact, marketing, HR, administratie én met facilitaire, financiële en juridische diensten.

    Business administration & control specialist
    Wil jij altijd weten hoe het zit met de uitgaven en inkomsten? Hou je er van om dit soort gegevens zo te presenteren dat een leidinggevende vervolgens goede beslissingen kan nemen? Voor organisaties is het van levensbelang dat ze snel over betrouwbare gegevens beschikken. Deze opleiding bereidt je voor op banen waarbij je daar aan meewerkt. Het werk varieert van het invoeren en analyseren van gegevens, tot het informeren en adviseren van het management.

    Office & management support specialist
    De naam Office Support zegt het al: je helpt de samenwerking binnen je team of bedrijf te verbeteren. Jij bent daarin de spil. Je onderhoudt de contacten, legt afspraken vast en zorgt dat iedereen de juiste info krijgt. Ook controleer je de voortgang van projecten en kijk je voortdurend of de processen efficiënter kunnen. Dit afwisselende vak vraagt om communicatieve en initiatiefrijke professionals, die ook nog eens veelzijdig zijn!

    Legal, insurance & HR services specialist
    Procedures, wetgeving en regels: er zijn er meer dan je denkt. Het is belangrijk je er aan te houden. Dat geldt voor overheden, bedrijven én voor mensen zoals jij en ik. Bijvoorbeeld bij het vastleggen van afspraken en gegevens, of bij het doen van een aanvraag. Jij zorgt dat alles juridisch én administratief goed geregeld wordt.

    Landschap
    Bij Landstede MBO gebruiken we andere namen voor de verschillende domeinen, zoals deze door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de MBO Raad zijn vastgesteld. Wij noemen deze domeinen: Landschappen. Het Landschap Office & Management is er daar één van. Hierin vind je opleidingen die raakvlakken met elkaar hebben. Een soort interessegebied dus.

  3. Leren in het Landschap

    Kleinschalig en persoonlijk
    Onze opleidingen verzorgen we op overzichtelijke locaties, in moderne gebouwen en je leert er in kleine groepen. Daardoor kun je rekenen op veel persoonlijk contact. Je bent geen nummer, maar krijgt altijd de aandacht die je nodig hebt!

    Coaching en zorg
    Onze betrokken docenten en coaches doen er alles aan om je de ondersteuning te geven die je nodig hebt. Toch kan het zijn dat je meer zorg nodig hebt. Bijvoorbeeld door dyslexie, moeite met concentratie of privéproblemen. Ook daarvoor hebben we alle vormen van begeleiding in huis.

    Goede stageadressen
    Een goede stage is enorm belangrijk in het mbo. Wij hebben daarom een netwerk van goede stageadressen. Hier kun je rekenen op uitstekende begeleiding en enthousiaste coaching. Zo doe je praktijkervaring op waar je straks direct wat aan hebt!

    Professionele docenten
    Over het algemeen komen onze docenten uit de praktijk en hebben ze nog steeds veel contact met de praktijk. Daardoor weten ze precies wat er speelt en waar behoefte aan is. Dat zie je terug in onze opleiding. Bij ons krijg je een studie die altijd up-to-date is en perfect aansluit op de behoefte in de markt.

    Meer dan alleen vakkennis
    Leren is voor ons meer dan alleen vakkennis overdragen. Belangrijk is ook leren samenwerken, het tonen van lef en creativiteit, en het kunnen gebruiken van moderne (digitale) middelen. Wij besteden dan ook veel aandacht aan deze '21st century skills'.

  4. Specifieke voorzieningen en of vereisten

    Voor het beoefenen van je vak is het belangrijk te voldoen aan bepaalde vereisten. Dit noemen we ook wel beroepshouding. Jij hebt gekozen voor een beroepsopleiding. Daarmee is het belangrijk tijdens deze opleiding een professionele beroepshouding te laten zien.
    Naast de beroepshouding die is beschreven in het kwalificatiedossier hebben wij als school ook onze verwachtingen voor een prettig schoolklimaat. Deze verwachtingen worden tijdens de startperiode met jou gecommuniceerd. In het algemeen verwachten wij van iedereen dat hij of zij zich tijdens de opleiding professioneel, respectvol en begripvol gedraagt tegenover andere studenten, docenten of ieder ander, en daarbij de verwachtingen of huisregels die geldig zijn op de opleiding naleeft. Zo werken wij met zijn allen in een veilige en prettige leer- en werkomgeving.

    Een leerbedrijf kan vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) of een geheimhoudingsverklaring.